All world here Azərbaycandan Dünyaya

13 Ocak 2010 Çarşamba

AROG Film


A.R.O.G film afişi

Yönetmen Cem Yılmaz
Senaryo yazarı Cem Yılmaz
Oyuncular Cem Yılmaz
Özge Özberk
Ozan Güven
Zafer Algöz
Yapım yılı, ülkesi 2008, Türkiye
Dil Türkçe
Cins Sinema filmi
Tür Komedi
Renk Renkli
A.R.O.G’A GIDEN MUTLU AYRILIR
Seri film oldugu için G.O.R.A.’yla kiyaslanan A.R.O.G, o filmin çitasini epey bir asiyor. Sinema Yazarlari Dernegi (SIYAD) üyesi sinema yazarlari A.R.O.G’un G.O.R.A.’dan daha iyi bir film oldugu konusunda hemfikir. SABAH’in sinema elestirmenlerinden Esin Küçüktepepinar “G.O.R.A.’dan çok daha iyi buldum. Demek ki, ilkel bir taraflara gitmek uzaya gitmekten daha iyi gelmis Cem Yilmaz’a,” derken Referans gazetesi sinema yazari Senay Aydemir “G.O.R.A.’ya göre sinema dili ve komedi unsurlari açisindan da çok daha zengin bir film var karsimizda. Memlekette yapilmis en iyi komedi filmlerinden biri. Izleyenleri mutlu edecek bir yapim,” diyor.
G.O.R.A.’DAN DAHA IYI
Altyazi dergisi genel yayin yönetmeni Firat Yücel G.O.R.A.’yi pek de begenmedigini belirtikten sonra “Filmi begendigimi söylebilirim. Hikâyesi daha güzel, bütünlüklü ve taslar yerine oturuyor. Ama film çok fazla espri yapmaya çalisiyor. Bu, filme dinamik bir hal kazandirmakla birlikte espri kalitesinin yer yer düsmesine neden oluyor. Sonuç olarak iyi bir komedi filmi olmus,” tespitinde bulunuyor. Radikal’in sinema elestirmeni Ugur Vardan “Çok begendim, çok güldüm” dedikten sonra filmle ilgili görüslerini söyle sürdürüyor: “Bir Cem Yilmaz filminden ne bekleniyorsa onlarin hepsi var. G.O.R.A. ilk olmasi açisindan bir kült film oldu, A.R.O.G’un sinema tarihimizde nereye oturacagini su an kestirmek güç, ama A.R.O.G da iyi bir komedi filmi.”
SEYIRCIYE ILAÇ GIBI GELECEK
SIYAD baskani Murat Özer ise “Teknik ve hikâye anlatimi açisindan G.O.R.A.’dan çok daha iyi bir film A.R.O.G. Cem Yilmaz gerçekten kendisini gelistirmis. Enikonu saglam hikâyesi var filmin, skeçler üzerinden yürümüyor. A.R.O.G, son dönemde kötü giden sinemamizdaki komedi anlayisinin çitasini yükseltebilir,” tespitinde bulunuyor. Sinema yazari Talip Ertürk A.R.O.G’un G.O.R.A.’ya göre senaryosunun daha iyi yazilmis oldugunu belirtikten sonra “Cem Yilmaz ‘tek adam’liktan siyrilip yan karakterleri öne çikarmayi basarmis. Film güzel isliyor, lakin zirve noktalarinin, patlayici esprilerin eksikligi hissediliyor. Kötü komedilerin art arda geldigi bu dönemde A.R.O.G seyirciye ilaç gibi gelecektir. Filmde Ridvan kullanimi da sahane,” diyor. Sinema yazari Cem Altinsaray ise “Cem Yilmaz, film çekerken belli ki kendi de çok egleniyor, dolayisiyla biz de rahat rahat güldük. Ellerine saglik” diyerek basin gösterimine gelen insanlarin düsüncelerine tercüman oluyor.
ellemesi ve üretimi toplam iki ay sürdü.
Filmde, G.O.R.A gezegeninde tutsak olan Arif’e büyük kin besleyen Komutan Logar, onu zaman makinesiyle bir milyon yil öncesine gönderir. Tas Devri insanlari, dinozorlar ve prehistorik kuslarin yer aldigi komedide Arif’in yeni maceralarini izleyecegiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder